torstai 22. toukokuuta 2008

Goodbye SuperMukava

Viimeistä viedään. Huomenna olisi viimeinen työharjoittelupäivä SuperMukavassa sekä vika ilta Tampereella. Hieman on haikea fiilis, kun on jo niin hyvin kotiutunut tänne ja Mukavakin tuntuu niin omalta paikalta. Mutta eteenpäin on mentävä. Iloinen olen siitä, että näyttöni meni hyvin ja olen itsekin tyytyväinen työn tulokseen (postailen kuvia näytöstäni myöhemmin, kun valmistamani paitamekko on päällä).

Loppukeskustelua käydessä aloin miettimään mitä olen harjoittelusta saanut irti ja työharjoittelun hyödyllisyyttä yleensäkin. Mm. seuraavia asioita pyöri mielessäni...

- Työkokemus. On ollut mielenkiintoinen seurata suomalaisten suunnittelijoiden arkea sekä nähdä konkreettisesti kuinka pientä puotia pyöritetään. Harjoittelu on sekä vahvistanut omaa ajatustani pienen puodin perustamisesta sekä antanut realistista kuvaa yrittäjän arjesta.

- Jatkuva oppiminen vaatteiden suunnittelussa ja valmistamisessa sekä uusien niksien omaksuminen.

- Vastuu, olen iloinen, että minuun on luotettu ja koettu osaksi SuperMukavan henkilökuntaa.

- Joustavuus. Hyvin on tämäkin neiti päässyt välillä reissaan pohjoiseen töihin ja mussun luokse.

- Verkostoituminen. Olen päässyt tapaamaan muitakin suomalaisia suunnittelijoita sekä luomaan kontakteja.

- Alennukset. Henkilökunnalla luonnollisesti on omat etunsa. Lisäksi valmistamiani mallikappaleita on voinut ostaa omaksi edullisesti.

- Ystävät. Mikä mahtavinta, olen tutustunut aivan huipputyyppeihin, jonka kanssa ei koskaan ole vietetty tylsää päivää, vaan luovuus ja ideointi on aina pelissä...

Suosittelen kyllä niille, joilla on edessä työharjoittelupaikan hankkiminen ottamaan rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin paikkoihin, vaikka edessä olisikin muutto toiselle paikkakunnalle muutamaksi kuukaudeksi. Ainakin omalta osaltani koulu maksaa työharjoitteluajalta vuokran toisella paikkakunnalla, ruokarahan, joka tosin on vaivaiset 3€/päivä (saaha sillä kahvin ja croissantin?!!) sekä matkakulut - tosin nämä kaikki korvaukset saa vasta jälkikäteen.







Kuva: SuperMukava





Päivän asu: farkut - Vila
trikoojumppis - GT
farkkuliivi , koru ja kengät - Kaunotar ja Kulkuri

Millaisia kokemuksia sinulla on työharjoittelusta?

Ei kommentteja: