sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Kulttuuria, kulttuuria



Kultturelli viikonloppu! Olen majaillut Tampereella yli kuukauden, ja joka viikonloppu on käynyt niin, että on ollut kaikenmaailman kissanristiäisiä, niin maalla kuin merellä, ja ajatus kulttuuriharrastuksista on jäänyt vain haaveeksi. Tällä kertaa päätimme ystäväni Ilonan kanssa nauttia viikonlopun eri kultturialojen parissa. Kierroksemme alkoi todella lupaavasti bonuskirppikseltä, joka sattui sopivasti matkan varrelle (ok heti poikkesimme nyteishoppailla- viikonlopun ohjelmasta). Ja kuten arvata saattaa, niin jotainhan sieltä mukaan tarttui; salsahame, Minni-kengät (sandaalit, 0,50 €), Dostojevskin Anna Karenina -romaani sekä Mikki-minipalapeli. En oikeasti ymmärrä, mikä Disney-kausi minulla on meneillään, kun vasta bongasin sen Hessun ja nyt noi Minni-kengät ja palapeli. Ja pakko tunnustaa, että meinasi se sellainen Mikki-pehmo lähteä mukaan. Olisi vissiin pitänyt lähteä Pariisin Disneylandiin kesätöihin.



Kävin myös ensimmäisen kerran siellä legendaarisessa Yesterday-vintagekaupassa. Ja voi mikä aarreaitta! Hintataso oli kyllä aika korkea, mutta pakkohan siellä on vielä käydä shoppailemassa. Tulipa sitten koettua tämä spesiaali asiakaspalvelukin; heti ovelta meille oltiin ojentamassa kenkiä sovitteelle. Ja voin kyllä sanoa, että varmasti tämä puodinpitäjä olisi pukenut sinut päästä varpaisiin, jos mahdollisuus olisi annettu.

Ok, ja nyt siihen viralliseen kulttuuriosuuteen. Akateemisessa oli Katja Kallion kirjailijahaastattelu, jota kävimme kuuntelemassa. Ei nyt kuulu mihinkään suosikkikirjailijoihin, mutta molemmat hänen romaaninsa Kuutamolla ja Sooloilua löytyvät kyllä kirjahyllystäni. Yllätyin suuresti, että haastattelua kuuntelemassa oli vain kourallinen ihmisiä. Aika surullista, että tällaiset kirjailijatapahtumat eivät kiinnosta ihmisiä. Katja Kallion haastattelu käsitteli lähinnä hänen uutta romaniaan Karilla ja sen kirjoittamisprosessia ja henkilöhahmojen syntytapaa. Uteliaisuudesta päätimme ostaa Kallion uuden kirjan, joka kuulemma on vakavampi teos kuin edeltäjänsä. Ja kun olimme menossa pyytämään signeerausta, viuhahti kirjailija kiireesti meidän ohitsemme, ja näin jäi omistuskirjoitukset sitten saamatta. Harmitti sinällään, kun Akateemisessa vielä infottiin, että Katja signeeraa kohta kirjojaan tässä pisteessä, ja kun saavumme paikalle, niin koko tilaisuus on ohi. Että sillä tavalla.

Ensimmäisestä kulttuurikohteesta selvinneenä päätimme leputtaa jalkojamme Coju-kahvilassa, jossa on sitä kitchkrääsää myytävänä. Siitä poikkesimme tien toiselle puolelle Keskusgalleriaan katsomaan Thérèse Österholmin populääritaidetta sekä Jari Antilan poltettuun puupintaan tehtyä taidetta.

Ja vielä kulttuurinälkäisinä suunnistimme illalla loppuunmyytyyn Stand up -iltaan Yo-talolle. Minulle tämä stand up on ihan uusi maailmansa, olin siis neitsytmatkalla. Ehdottomasti suosikikseni nousi illan isäntä Ilari Johansson, joka oli siis kertakaikkiaan ihan loistava, mahtava ja ennen kaikkea niin charmikas. Ei ihmekään, että väliajalla joku neitonen innostui ostamaan Eskimo-jäätelöpuikon herra charmille. Tosin pientä kuittailuahan siitä seurasi. Naurettua tuli siis niin makeasti, että poskilihaksiin sattuu. Ilta jatkui vielä stand upin jälkeen skumpalle. Mutta siis mukava päivä kokonaisuudessa.

maisemia Ilonan parvekkeelta...


Tänään ohjelmassa on ollut lisää taidetta. Tampereen taidemuseossa on eilen avautunut uusi Pop Art -näyttely, jota oli ihan pakko päästä katsomaan. Näyttely koostuu 80 Lilja Art fund Foundationilta lainatusta poptaideteoksesta. Luvassa oli siis popahtavaa värien leikkiä. Suosikikseni nousi James Rosenquistin seuraava työ, The Facet.

James Rosenquist, the Facet

Roy Lichtenstein, kuva

Taidemuseosta poikkesimme vielä Metsoon Muumilaaksoon. Rakastan niin Tove Janssonin kuvitusta ja värien käyttöä. Heti tekee mieli syöksyä maanantaina Metsoon hakemaan pino muumikirjoja ja heittäytyä hetkeksi arjesta mielikuvituksen tuudittavaan maailmaan. Itse asiassa saattaapa olla että pian luen eräässä tapahtumassa lapsille muumisatuja... passaa kyllä minulle. Loistava paikka tämäkin, ja siellä tv-huoneessa oli aivan mahtavia "säkkituoleja", joissa me väsyneet rellestäjät levähdimme... Nyt aika jatkaa sunnuntai-iltaa uuden Trendin ja Katja Kallion romaanin parissa. Miksi nämä viikonloput sujahtavat aina näin vauhdilla?!!



Viikonlopun lookkeja...


Kuvissa keltainen jakku ja musta hame H&m, alla olevassa vasemmanpuoleisessa kuvassa tunika Lindexin alekorista. Viereisen kuvan farkkutakki kirpparilta 3€, siniset kengät dinsko.

2 kommenttia:

Saima kirjoitti...

Noi siniset kengät sopii tosi hyvin noihin asuihin!

Satu kirjoitti...

Kiitos;)