keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Vastavirtaan



Ale, ale, ale. Olen niin täynnä tätä alehysteriaa. Nipin napin ehti juhannuksena rentoutua, kun sunnuntaina sai jo rynnätä töihin, keskelle sitä alehulabaloota. Ja voi tavaton sitä kiirettä, en ole ollut aiemmin töissä kesäalen aikaa tavaratalossa. Ja en voi olla kuin hämmentynyt, kuinka ihmiset oikeasti ryntäävät kesken juhannuksen vieton keskelle ostohelvettiä. Oikeasti mikä tässä yhteiskunnassamme on oikein vikana?!!! Onko perheen kanssa yhdessäolo nykyään yhtä kuin kaupoissa kiertelyä ja shoppailua? Ymmärrän toki niitä perheellisiä, että alemyynnit ovat oikeasti kannattavia kotitalouksille, mutta come on heti sunnuntaiaamuna shoppailemaan?

Ollessani nyt kolme päivää töissä alemyynneissä, ei minua itseäni voisi vähempää kiinnostaa koko aletouhu. Pitkän työpäivän jälkeen en todellakaan jaksa kierrellä vaatekauppoja ihmismassan keskellä ja katsella läpi yli täytettyjä vaaterekkejä ja jonottaa sovituskoppiin. En ole koskaan aiemminkaan innostuut alemyynneistä, saati löytänyt alesta mitään superihanaa, miksi nytkään?Ja kun kesäkuu vaihtuu heinäkuuksi, on minulla tapana suunnata katseeni jo syksyyn. En haali vaatekaappiini enää kesäkamaa, vaan vuosia jatkuneen perinteen mukaan selailen syksyn vaatekuvastoja ja rakentelen mielessäni uutta garderobiani. Muistan kuinka aikoinaan istuimme heinäkuun lopulla serkkuni kanssa teekupin äärellä selailemassa uutta henkan syyskuvastoa ja teimme laskelmia mitä tulisimme tilaamaan. Loppujen lopuksi osaan vaatteista ehti jo kyllästyä selatessa kuvastoa niin moneen kertaan, että varsinaisella viimeiselle kierrokselle päätyi enää vain muutama vaatekappale. Järkishoppailua. Tähän ajatusmalliin haluan palata takaisin omassa ostokäyttäytymisessäni. Järki, harkinta, minimointi ja ekologisuus - päivän avainsanat.

Tässä kuvia juhannukselta Oulujärven rannalta...


Menomatkalla pysähdyimme P-paikalle, keskelle ei mitään. Toppi - second hand, hame - h&m, kengät - Pariisista, rusettipanta - Stockmann, lasten osasto.Sen sijaan, että olisimme rynnänneet sisälle, kun alkoi sataa, me suunnistimme keskelle luonnonhelmaa.





Juhannustaikaa.. päällä Lindexin t-paita.

Löydä jänis...

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hassua, mutta meidän liikkeessä minne asiakkat tulevat yleensä palveltavaksi, pääsee HELPOMMALLA ale-aikaan: nyt kaikki "kiitos vaan, katsellaan" :)
En edes halua kuvitella mitä sä joudut kestään!!
Tsemppiä..!

Nuppu kirjoitti...

Vai että sun shoppailukäyttäytymiseen järkeä mukaan, toivossa on hyvä elää :D

Hienoja noi metsäkuvat.