lauantai 14. kesäkuuta 2008

Pariisi

Terveisiä Pariisista. Ihana reissu takana, tuhat uutta ajatusta mielessä ja matkasta väsyneet jäsenet. Ajattelin purkaa tämän reissun pienimuotoisena matkapäiväkirjana. Enjoy!



Reissu vielä edessä, yöjunassa matkalla Helsinkiin. Neiti Brill kesähatussa.

8.6. sunnuntai

Saavumme Pariisiin aamupäivällä. Ohjelmassa leppoisaa kiertelyä Pariisin kaduilla sekä kuppiloissa istuskelua. Bonjour Paris! Illalla siirrymme nauttimaan punaviiniä Eiffel tornin juurelle. Ihana huomata Ranskassa tämä piqnik-kulttuuri. Vanhemmat ihmisetkin ovat kokoontuneet viettämään iltaa nurmikolle. Puolen yön jälkeen pariskunta on valmiina nukkumaan. Mussu on niin innoissaan Pariisista, että nauraa ja puhuu unissaan.


Näkymiä ystäväni Marjan asunnolta...

Mie ja mussu peace-wall:lla, takana Eiffeli. Soooo happy!!!


Minä ja ystäväni Marja...muutama lasi on jo nautittu.



Ei varmaan tarvi kuvateksiä???

9.6, maanantai
Ohjelmassa shoppailua Les Hallesin ostoskeskuksessa. I need new shoes. Pariisiin on avattu muutama viikko sitten New look. Sen kyllä huomasi. Kaikki 34 ja 36 koot vaatteista olivat loppuneet. Sen sijaan löysin muutamat kengät.
Muutaman tunnin shoppailun jälkeen on aika nauttia annos kulttuuria. Suuntaamme kohti modernintaiteen museo Pompidouta. Aika vierähtää. Yliannostus hienoa taidetta. Sanoinkuvaamattoman mahtavaa nähdä suurten taiteilijoiden töitä. Noin viiden tunnin jälkeen olemme valmiit rentoutumaan Seine-joen rannalla. Tulee ihan mieleen Suomen elokuinen ilta, kun ilta alkaa hämärtymään.









Pompidou, ihailen näkymiä seitsemännestä kerroksesta.














Yksi lempitöistäni Pompidoussa. Sonia Delaunay, Le bal bullier, 1913. Tätä työtä on ihana tuijotella pitkään, sillä koko ajan siitä löytää lisää yksityiskohtia. Vastavärien kautta erottuu toisiaan halailevia pariskuntia.


Auguste Elysée. Chabaud.








Bussipysäkillä matkalla Seine-joen rannalle.





Ohi lipuva kiertoajelulaiva heijastaa sopivasti valoa kasvoilleni. Mutta ilta, niin hämärää, niin pimeää...
10.6. tiistai
Tiet eroavat hetkeksi. Mussu lähtee vaeltelemaan yksikseen, kyllästyttyään neidin shoppailuvimmaan. Minä ja Marja suuntaamme Montparnessiin shoppailemaan halpisrättikauppoihin. Aluksi haalin hirveän kasan vaatteita sovariin, mutta harmikseni vain yksi vaate kymmenestä istuu. Laatu, laatu - kyllä sillä on vaan merkitystä. Sen sijaan löydän taas kengät 19 eurolla. Muutaman tunnin jälkeen tapaamme mussuni Sacré-Coeurin kukkulalla. Luvassa on illallinen pariisilaisessa ravintolassa. Ruuan jälkeen haemme mukaan täydelliset leivokset kakkukaupasta, jotka tuovat mieleen Marie Antoinnette -elokuvan. Illalla jalat huutavat lepoa. Emme jaksa lähteä ulos. Pari hiljenee nukkumaan yhdentoista aikoihin. Bonne nuit!





Aamu valkenee Pariisissa. Aamupalaksi haemme naapurin leipomosta tuoretta patonkia ja croisantit. Se juuri on ihanaa Ranskassa, että koskaan et asu liian kaukana kahvilasta tai leipomosta.



Ystäväni asunnolta. Vuokranantaja on aikoinaan maalannut keittiön pinkiksi.




Leivokseni pakattiin hienoon rasiaan..


Ja katsokaa tätä taideteosta! Mikä kaloripommi herkkusuulle ;)

11.6. keskiviikko
Viimeinen kokonainen päivä jäljellä Pariisissa. Ohjelmassa on Louvre, joka on mussulle reissun kohokohta. Vietimme museossa varmaan kuusi tuntia, eikä puoliakaan Louvresta ehditty nähdä. Mutta tärkeimmät teokset tuli koluttua läpi. Mukava yllätys oli, että Louvressa oli Virgin musakauppa, josta shoppailin taidepaussilla muutaman levyn ja sarjakuvia sekä Starbucks-kahvila. On hyvä levähtää hetki ja nauttia täydellisestä kahvista. Oi milloin Suomeen saadaan Starbucks -kahvila??




Napoleon III:nen asunnon ruokasali. Täällä passaisi viettää iltaa...Kyllä se vaan on ollut joskus niin suurta ja hienoa...

Minun lempparini: Frans Halsin The Gypsy girl, 1628- 1630




Toinen ehdoton lemppari Canovan Psyché revived by Cupid's kiss. 1793.



Täällä hämmästellään kattomaalauksia ja sitä, kun on vaan niin pirun hienoa.
Louvren jälkeen menimme vielä ulos syömään latinalaiskortteliin. Päädyimme ravintolaan, jossa meidän päähämme iskettiin hatut ja pöytään kannettiin ilmaiset coctailit. Täydellinen päätös reissullemme. Lisää postauksia uudesta kenkäkokoelmastani ja ostoksistani myöhemmin. Kiitos, että jaksoit lukea matkakertomukseni.
p.s. muutamaan maalaukseen en onnistunut googlettamaan tekijää ja huonon nimimuistini takia niitä ei päässänikään ole. Päivitän ne siis myöhemmin. Mesestä saamani viruksen takia nettini ja tietokoneeni eivät ole toimineet enää täydellisesti lukuistista puhdistusyrityksistä huolimatta. Nyt en onnistunut poistamaan tai leikkaamaan kuvia toiseen paikkaan blogissani, saattaa siis olla luvassa hieman epämääräinen postaus. Kärsivällisyyttä. Pahoittelut ja kymmenen kirosanaa. Aamen.





















Ei kommentteja: