maanantai 1. syyskuuta 2008

I sydän elokuva

Yleensä joka syksy selailen eri opistolehtien kurssitarjontaa, ja ympyröin mielenkiintoisia kursseja. Valitettavasti aika ei ole aina puolellani. Työssäkäyvänä opiskelijana on monesti mahdotonta nipistää edes yksi tunti päivästä itselleni tai harrastuksille. Tälle syksyä yritin järjestää aikataulujani niin, että olisin voinut aloittaa taidehistorian opinnot avoimessa yliopistossa - no, itse mahdottomuutenhan se kaatui. En yksinkertaisesti voi vaatia työpaikaltani kahta arki-iltaa vapaaksi luennoilleni, lisäksi kulkeminenkin olisi osoittautunut ongelmaksi, kun olisi pitänyt olla jatkuvasti autoa lainailemassa. Typeräähän olisi maksaa hintavista luennoista, joille ei joka kerta pääsisi osallistumaan. Siispä taas joudun siirtämään taidehistorian opintoja hamaan tulevaisuuteen. Ehkä ensi syksynä?

Toisella sijalla kurssilistallani oli elokuvatutkimuksen perusopinnot, joihin ilmottauduin hetki sitten mukaan. Elokuvatutkimus on minulle sikäli luonnollinen valinta, koska intohimoinen harrastukseni on kautta aikojen ollut elokuva. Katson viikoittain valehtelematta vähintään neljä elokuvaa sekä luen aihepiiriä käsittelevää kirjallisuutta. Muutama vuosi sitten tilasin vielä Filmihullu-lehteäkin. Nykyisen työpaikkani ohella en ole raskinut luopua vanhasta työpaikastanikaan videovuokraamon tyttönä jo pelkästään leffa- ja karkkiedun sekä rennon työilmapiirin vuoksi. Lisäksi elokuva kiinnostaa minua erityisesti jo puvustuksen kannalta.



p.s. Olisi kiva lukea millaisille kursseille muut ovat ilmottautuneet, mikä kiinnostaa? Kielet? Käsityöt? Tai onko esimerkiksi jollakulla kokemusta elokuvatutkimuksen opinnoista?


Bongasin eilen tämän t-paidan forever21 -nettisivuilta. Paita herättää minussa ristiriitaisen reaktion, toisaalta tykkään että se on hauska, ja se sopisi hyvin esimerkiksi mustien pillifarkkujen ja nahkatakin kanssa, vai onko tämä t-paita sittenkin liian mauton??Vai minä liian tosikko?

4 kommenttia:

Stazzy kirjoitti...

Jaa-a... toi t-paita voisi toimia ihan hyvin jos poikkiksena olisi muusikko, silloin siinä olisi se vitsi. Muuten, noh joo, ei iske.

Nuo sarjakuvapaidat tuntuvat olevan kuumaa kamaa Saarella, myös New Lookin valikoimissa on useampia.

Nuppu kirjoitti...

Hmm. Eikös sen pitäis olla, "I traded my musician for another musician"? =)

Satu kirjoitti...

Stazzy, juu poikkis on kyllä muusikko, mutta silti en ole varma kehtaisinko liikkua kyseinen t-paita päällä. Ja täytyypä tsekata New lookin tarjonta.

Ilona, no ne nyt sattuu olemaan aina niitä muusikoita, jollakin toisella teekkareita ;)

Nuppu kirjoitti...

Mitä, kenestä sä puhut :D :P