lauantai 30. elokuuta 2008

Shopping, shopping

Viikonlopun kunniaksi sallin itselleni eilen pienen shoppailutripin. En rehellisesti sanottuna muista milloin olisin viimeksi ollut trendikkäästi "shoppailemassa". Arjen pyörteissä sitä kiertää vaatekaupat kaukaa, ja sen hyödyllisen ajan käyttää vaikkapa juhlapuvun suunnitteluun ja peruskaavan piirtämiseen. Mutta niihin löytöihin. Aloitin kierrokseni naapurin kirppikseltä, josta rantauduin ulos vaatteita sisältävän matkalaukun kanssa. Tämä sininen, vanha matkalakku lähti oitis matkaani kahdella eurolla, ja kätevästi sainkin muut ostokseni tungettua laukun sisälle. Ajattelin ensin tämän laukun lähinnä sisustuselementiksi; kirjahyllyksi tai lehtitelineeksi, mutta matkalaukku osottautuikin Iivarille mukavaksi makuupaikaksi. Viime yönä laitoin avattuun matkalaukkuun tyynyn ja viltin, johon pikku kerä olikin sitten käpertynyt nukkumaan. Suloista!

Eihän toiselta raski pesää viedä..

Muut kirpparilöytöni keskittyivät ihaniin, syksyisiin ruudullisiin paitapuseroihin sekä beigenruskeisiin lapikkaisiin. Nämä uudet saapikkaat ovat ihan taivaalliset jalassa, villavuoren ansiosta näillä kävellään vielä talvipakkasellakin. Testailin lapikkaita housun että hameen kanssa, ja kyllä, nämä kengät ovat kaikkiruokaiset. Täydellinen saalis vitosella. Juuri näiden helmien takia rakastan kirppareilla koluamista; kaikkien niiden kulahtaneiden t-paitojen ja nyppyisten neuletakkien joukossa saattaa piileä jotain niin täydellistä, että tekisi mieli hyppiä innosta tasajalkaa.



Tavallisesta shoppailukierroksesta poiketen kävin Vimassa, joka ei jostain syystä kuulu shoppailureitilleni. Vaistonvaraisesti suunnistin Nanson-rekille, joka pursuili ihania syysuutuuksia, joihin kuitenkaan tilipussini ei tällä hetkellä antanut myöten. Tyhjin käsin minun ei kuinkaan tarvinnut Vimasta lähteä, sillä bongasin -50% -alerekin, jonka hengarissa roikkui sopivasti juuri minua varten Nanson harmaakuvioinen trikoomekko, joka muuntautuu sekä lyhemmäksi pallomekoksi kuin pitkäksi, suoralinjaiseksi paitamekoksi. Tällaiset "jekkuvaattet" ovat kivoja niiden moni-ilmeisyyden vuoksi. Siispä kassalle. Shoppailukierrokseni päätti pino muotilehtiä ja lasi punaviiniä. Hihkaisen aina riemusta, kun bongaan Nylon-lehden Akateemisen tutulta paikalta. Ehdoton suosikkini muotilehdistä.







takki ja housut # H&M
laukku # secoHd hand
tolppakorot # h&M
mekko # Nanso lempivaate
oranssit sukat # H&M

Tänään ohjelmassa on juhlapuku luonnoksen puhtaaksi piirtämistä, ompelua, lukemista ja ehkäpä leffa. Kunhan monsieur palailee illalla treenikseltä suunnittelimme menevämme leffaan katsomaan sitä kotimaista uutuutta Käsky. Yleensä kartan kotimaisia leffoja niiden ällörealismin vuoksi, mutta tähän elokuvaan taivun mielenkiintoisen aiheen sekä hyvien arvostelujen vuoksi. Toivottavasti Käsky todistaa minun olevan väärässä kotimaisten nykyelokuvien suhteen. Oulu on siitä ikävä kaupunki, että uudesta elokuvateatterista huolimatta tänne otetaan huonosti ohjelmistoon erilaisia, valtavirrasta poikkeavia elokuvia. Haikaillen katson Hesarista pääkaupunkiseudun leffatarjontaa ja ensi-iltoja, jotka eivät koskaan rantaudu tänne pohjoiseen.

Mutta nyt piirtelemään iltapukuja, niin ei jää sunnuntaille taas kaikki rästihommat. Lauantai laiskuus valtaa mielen aina tässä vaiheessa päivää, kun haluaisi vaihtaa jo vapaalle.

1 kommentti:

Boobettes kirjoitti...

Mitä eikä!!! :DDD mä tiäkkö hypistelin tota matkalaukkua kirppiksellä useamman päivän ajan ja sit ku vihdoin päätin et joo kierrän vielä ton pienemmän puolen pöydät ja sit meen kassalle ton laukun kanssa ni eiköhän joku(=sinä pirulainen) ehtinyt viedä ton laukun sit :DD aargh! Ja mä niin kaavailin et oisin ostanu ton just koiralle petipaikaksi :D noh,toisaalta, oli se vähä vääränvärinen, siksi mä ostoa mietinki niin kauan..:D

ja toi leffateatteri juttu on kyllä niin valitettavaa.. just puhuttiin kaverin kans et yhtä aika menestynyttä saamelaisleffaa ei näytetä finnkinossa ollenkaan :o ihan tyhmää!