torstai 28. elokuuta 2008

Hidas tempo

"Lepää ja rentoudu", näin määräsi lääkäri minulle käydessäni tiistaina työterveyshuollossa. Muutaman viikon jatkunut mystinen huimailu alkoi saada jo sellaisia mittakaavoja, että asialle oli pakko tehdä jotain. Suomalaisella sisulla sitä koettaa painaa pitkää päivää, ja on kamalan vaikea myöntää itselleen, että kaikki ei ole kunnossa. Minulle ainakin on hirveä kynnys mennä lääkäriin, ja poden heti tunnollisesti huonoa omatuntoa, kun olen sairaslomalla. Muutaman illan, kun olen vain levännyt, lukenut ja katsonut tv:tä, tunnen itseni totaali laiskaksi. Nykyään, kun elämme tällaisessa suorittajayhteiskunnassa, on vaikea sallia itselleen aikaa olla tekemättä yhtään mitään. Ja kun sitä pysähtyy, havahtuu asioihin, joihin nykyisin on liian vähän aikaa, kuten ystävien tapaamiseen, kirjojen lukemiseen tai vaikkapa maalaamiseen. Sen sijaan esimerkiksi kavereiden kohtaaminen tapahtuu nykyään virtuaalisfääreissä muun näpräämisen ohella. Kirjastosta roudaamat kirjat unohtuvat yöpöydälle, ja lukemattomista romaaneista jää käteen vain myöhästymismaksut.Tätäkö se aikuistuminen on kiirettä, työtä ja pari lisäkiloa? Tervetuloa 25+ -sarjaan, jolloin kaikki otetaan niin tosissaan. Sentään sen verran minussa on kiertolaissielua, että välttelen asuntolainaa.


kuva. Coffee and cigarettes, aikaa hyville keskusteluille.

Ja huomenna se koittaa taas, viikonloppu. Kerrankin minulla on kalenterissa tyhjää, kokonainen viikonloppu vain minua varten. Ei tarvitse juosta kellokorttikaulassa minuuttiaikataulun mukaan, vaan saan maleksia haaveilevin askelin vaikkapa omaa kotiani ympäri.

Nyt takaisin uuden Trendin pariin. Bongasin lehdestä mielenkiintoisen artikkelin elokuvapuvustaja Tiina Kaukasesta, jonka kädenjälkeä voi nähdä ensi-iltaan tulevasta Käsky-elokuvasta. Mikä unelma-ammatti! Itse olen aina haaveillut omasta vaatepuodista tai stylistin työstä, siksipä päätinkin laittaa yliopisto-opintoni muutamaksi vuodeksi jäihin, ja aloittaa vaatetusalan opinnot päästäkseni lähemmäksi päämäärääni. En ole katunut päätöstäni.


Koululainen.

Nahkatakki # H&M divided
musta neuletakki # Vila
harmaa paitamekko # Miss selfridge
laukku # H&M
kengät # No nämähän on jo nähty moneen kertaan..Mukavuudenhalu iskee, kun pitää jaksaa olla 12 tuntia jaloillaan.

Rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja: