sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Manchester

Puoli kahdeksan aikaa aamulla saattelin poikaystäväni ulko-ovelle. Saattoseurueen kömpelö kirjoittaja kompuroi portaissa niin, että nyt on sitten iso mustelma kädessä. Väsyneet työläisen jalat sekä unelias mieli - ei hyvä yhdistelmä! Tämä viikko on kulunut niin hujauksessa. Poikkis saapui Birminghamiin tiistai-iltana. Kahdenkeskeistä laatuaikaa ei juurikaan jäänyt, sillä olin torstaita lukuunottamatta päivät töissä. Vapaapäiväni hyödynsimme buukkaamalla hostellin Manchesterista. Välillä tarvii irtiottoja Birminghamistakin. Saimme National Expressiin kautta halvat funfareliput ja meno-paluun hinnaksi tuli jotain 10£, toki tämä edellytti yhteensä kuuden tunnin körryyttelyä bussin kyydissä.

Siihen vapaapäivään...Aurinkoinen Manchester oli jälleen kokemuksen arvoinen. Tämä oli kolmas visiittini tässä rockhenkisessä kaupungissa, ja itse asiassa yövyimme samassa The Hatters hostelissa, jossa majailin pari edellistä kertaakin. Keskiviikkoiltana kävimme muutamalla pintillä eräässä liveklubilla, jonka löysimme sattumalta vaeltamalla päämäärättömästi Manchesterin katuja.




Torstaipäivä oli varattu shoppailulle ja vintagekauppojen koluamiselle. Musiikkiscenen lisäksi Manchesterista löytyy lukuisia vintageputiikkeja. Erityisesti Oldham Street on keskittynyt second hand-vaatteisiin, retroihin kahviloihin sekä levykauppoihin. Toinen toistansa mielenkiintoisemmat vintagekaupat houkuttelevat sisään mitä mielikuvituksellisimmilla esillepanoilla karkkikaupan tavoin. Niin tohkeissani ravasimme kaupasta toiseen, että unohdimme laukun uumenissa lepäävän kameran.




Night in Manchester. Näkymiä hostellihuoneen ikkunasta.

Huomaamatta kymmenen tuntia oli hurahtanut Manchesterissa. Ennen lähtöä kävimme mutkan Newton Streetillä sijaitsevassa vanhassa divarissa, joka oli täynnä vanhoja levyjä, kirjoja ja leffoja. Liike oli ihanan nuhruinen, tavarat oli sekaisin, niin että vastaan saattoi tulla kirjan sijaa pariton kenkä. Liikkeen omistaja oli todella symppis vanha mies, joka antoi tuntuvan alennuksen muutamalla vanhalle elokuvalehdelle. Lisäksi jossain nostalgiahumussa ostin New Orderin ja Morrisseyn kasetit - ysärilapsi! Vielä tuntia ennen lähtöä janosuut poikkesivat lasilliselle art-movies - food - drink - ihme fuusio paikkaan, jossa siis nimensä mukaan oli ravintola, taidegalleria, elokuvateatteri sekä elokuvakirjallisuuten keskittynyt pieni puoti. Kyllä ne Manchesterissa osaa! Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kaupunki.


Ja minä, yksin jälleen sekavassa huoneessa.

Tunika # Urban outfitters
legginssit # New Look
korot # New Look


p.s. Syksyllä alkaa taas opinnot, pääsin sisään opiskelemaan vestonomiksi..

3 kommenttia:

Anna-Maria kirjoitti...

Onneksi olkoon opiskelemaan pääsemisestä! Kivalta näyttää Manchester ja molemmat asusi!:)

Pupu kirjoitti...

Oijoi, Manchesteriin on pakko joku päivä päästä:D Ja onnittelut opiskelupaikasta! Mihin muuten suuntaat opiskelemaan, Oulusa ei vissiin vestonomiksi voi opiskella...?:)

Satu kirjoitti...

Anna-Maria, Kiitos, kiitos!Taas siirrytään sitten koulusta kouluun;)

PupuLihavisto, Juu tykkään kyllä kans tosi paljon Manchesterista, ihan eri meininki kuin täällä Birminghamissa.Sun kyllä pitäis ehdottomasti päästä koluamaan Manun vintagekatua.

Pääsin opiskelemaan Jyväskylään, ja suoritan opintoja aikuispuolella, jolloin lähiopetusta on vain kerran kuussa. En olisi enää jaksanut täyspäiväistä opiskelua kolmen vuoden opintoputken jälkeen.