keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Lumihiutaleita ja tunnelmakuvia

Mikä ilma!Aamulla herätessäni ei ollut keväästä enää tietoakaan.Utuinen lumipyry peitti koko maiseman katsoessa ikkunasta ulos. Kuitenkin päätin sinnikkäästi lähteä ulos aika lyhyehköllä mekolla, jonka bongasin muutamalla eurolla uffelta ja ainoalla takillani, joka sekään ei ole kovin pitkä.Kyllähän sitä kylmä tuppasi olemaan, kun bussia sai odotella.Ihan innoissani olen tästä mekosta, ja sen kivoista taskuista - ei malttanut jättää kaapin pohjalle.



Olen ollut Tampereella vasta muutaman päivän, ja jo nyt on tullut osteltua viisi muotilehteä akateemisesta. Niitä sitten olen selaillut bussimatkoilla ja iltalukemisena. Tässä muutama inspiroiva kuva, jonka voimalla jaksaa taas toivoa sitä kevättä...Varsinkin ruotsin Ellessä oli aivan upeita muotikuvia, aiheena parisromantik. Se mikä inspiroi pukeutumaan, on usein tunnelma, joka muotikuvista välittyy, ei niinkään ne vaatteet. Juuri tästä on kyse Ellen kuvasarjassa - kevät, romantiikka, naisellisuus, keveys, pastellivärit, mustikkasuu - muutama mielenyhtymä mainittakoon.





elle, mars 2008





Ehdoton tunnelmanluojien kuningas ja inspiraation lähde minulle on Kar Wai Wongin elokuvat, joissa onnistutaan täydellisesti taltioimaan hetken ainutlaatuisuus katsojalle, niiden maalauksen - ja unenomaisilla kuvilla, lumoavilla näyttelijöillä, täydellisellä musiikilla ja puvustuksella. Kävin tammikuussa katsomassa Kar Wai Wongin uusimman elokuvan My blueberry nights, jossa pääosassa on Norah Jones. Vaikka elokuva ei juonellisesti ole niinkään erikoinen, onnistuu Wai Wong jälleen kerran tunnelmallaan, kuvilla ja musiikilla rakentamaan kokonaisuuden, joka välittää katsojalle paljon enemmän kuin pelkän elokuvan. Wain elokuvia katsoessa on kuin vierailisi samaan aikaan taidenäyttelyssä, tai istuisi tunnelmallisessa kahvilassa mutustellen mustikkapiirakka taustalla soiden unenomainen musiikki - ja tieto siitä, että jotain on tapahtumassa - ihan kohta...

My blueberry nights

Ei kommentteja: