torstai 3. syyskuuta 2009

LIVE THROUGH THIS

Sen sijaan, että olisin saanut alkuperäisen suunnitelman mukaan avattua ensimmäisen tenttikirjan, jumituin kuluttamaan aamupäivän youtuben ihmeellisessä maailmassa katsoen vanhoja 90-luvun musavideoita.



Ainainen kestosuosikkini on syntisen hyvä Holen "Violet". Muistan kyseistä musavideota nauhoittaneeni aikoinani 90-luvulla JYRKI-musiikkiohjelmasta. Kyseistä videota sitten kelattiin uudestaan ja uudestaan teiniangstin kukoistaessaan. Jostain pahvilaatikoiden kätköistä löytyy edelleen kymmenittäin VHS-nauhoja, joihin on taltioitu lemppari musavideoita ja sarjoja. Ei niitä raski heittää pois, eräällä tapaahan ne kertovat minusta itsestäni jotain mitä olin tai edustin. Tämän retron kotoa löytyy vielä videotkin.



Holen "Live Through This" - albumi oli ensimmäinen omistamani cd, jonka sain kahdelta parhaalta ystävältäni syntymäpäivälahjaksi eräänä vuoden 1994 syksynä. Kyseinen cd on kulkenut matkassa läpi elämän, edelleen se soi stereoissa säännöllisesti. Jotain niin voimakasta siinä Courtneyn rääkkäävässä äänessä on - jos ei muuta, niin asennetta ainakin.





Ja nyt 90-luvun kukoistaessa muotisfääreissä, saa Holen "Violet" musavidosta inspiraatiota pukeutumiseen: korsetit, silkkimekot, babydoll-tyyli, maiharit ja räiskyvän punainen huulipuna.

- tai vaikkapa tankotanssiharrastuksen aloittamiseen...


kuva

2 kommenttia:

Pupu kirjoitti...

Hehee, samaista levyä tuli luukutettua muinoin ihan kauhiana, ja kyllä joskus vieläkin:) Holen julistekin roikku seinälläni. Ja Martensithan on ihan klassikot, muoti-ilmiöistä viis:)

Satu kirjoitti...

Vähäkö oon katteellinen sulle siitä julisteesta!!Hole ois kyl sellainen bändi, joka olis kiva nähdä vielä joskus livenä.