maanantai 27. lokakuuta 2008

Viikonloppu Helsingissä





Terveisiä Helsingistä! Takana on hullunhauska viikonloppu Tampereella ja Helsingissä hyvän ystävän kanssa. Miten se vaan onkaan niin, että joidenkin ystävien kanssa meno on aina niin hurja, että yhteisestä viikonlopusta palautumiseen menee taas pieni ikuisuus. Onneksi, siis onneksi minua armahdetaan tänään vapaapäivällä. Sen verran univelkainen olin aamulla, että nukuin mukavasti puolelle päivää.

Mutta siis viikonloppuun. Perjantaina matkasin pienimuotoisen opiskelijakorttisotkun jälkeen Tampereelle (joku onneton oli unohtanut uusia vr:n opiskelijakortin, eikä tämän vuoden opiskelijatodistuksen leima ollut enää voimassa, onneksi Tampereen yliopiston loistava kanslisti pelasti reissuni!!!). Illalla kävimme periteisellä visiitillä Koti-baarissa, sieltä jatkoimme vielä Doriksen. Ilta venähti pilkkuun asti. Aamulla suuntasimme sitten kohti Helsinkiä. Yövyimme Scandic-hotellissa. Sen verran täytyy hehkuttaa, että huoneemme oli aivan ihana leveineen ikkunalautoineen, josta olikin huippu seurata Helsingin meininkiä. Jotenkin hotellissa tulee autuaalisen lapsellinen olo, kun voi tehdä kaikkea kiellettyä, kuten tyhjentää baarikaappia, hyppiä sängyllä tai vain vapaasti levitellä kamppeitaan ympäri huonetta hyvällä omallatunnolla - pienenä aikuisten läsnäollessa tällaisia mukavuuksia kun ei saanut tehdä.

Helsingin reissun outo käänne tapahtui heti astuessamme hotellista kadulle, sillä satuin törmäämään vanhaan tuttuun, joka asuu tällä hetkellä Kiinassa (ja oli siis työmatkalla Helsingissä). En tosiaan ole nähnyt tai pitänyt yhteyttä tähän henkilöön muutamaan vuoteen, ja yhtäkkiä hän putkahtaa eteeni. Tietenkin sitten illan päälle treffasimme tuttuni baarissa. Ja olihan sitä juteltavaa. Mutta oikeasti edelleenkin aika käsittämätöntä, että kuinka ja miten sitä voi vaan noin törmätä. Kliseinen lause " maailma on niin pieni" - pitää kyllä tässä tapauksessa paikkaansa.



Reissu Helsinkiin ei ole mikään ilman pientä shoppailua, luonnollisesti asioimme siis muutamassa putiikissa. Ja voi järkky, holtittomana me kaksi onnetonta shoppailijaa saimme rahaa palamaan ihan mukavasti. Esittelen löytöjäni kuluvalla viikolla. Yksi ohittamaton ostospaikka Helsingissä on Stokkan MAC:in meikkipiste. Mukaan lähti metallinvihreä voidemainen luomiväri, joka tarvitsi kumppanikseen valoa tuovan sinertävän luomivärin. Lisäksi hullaannuin niin MAC:n räiskyvän oranssiin huulipunaan, joka oli myös pakko saada. Uusien meikkien myötä tekee taas mieli kokeilla vähän rajumpaa ja sähäkämpää meikkityyliä.







Tämän Helsingin reissumme kruunasi sunnuntainen hieman krapulainen käynti kirjamessuilla. Ja olen niin ikionnellinen, kun sain suosikkikirjailijani Siri Hustvedtin signeerauksen "The Sorrows of an American" -kirjaan. Olen lukenut kyseisen romaanin suomennuksen, mutta oli pakko ostaa myös tämä alkuperäinen versio. Unohtumaton kokemus. Paluumatkasta Ouluun ei olekaan mitään muuta kommentoitavaa kuin, että miten helkkarissa sitä voikaan asua niin kaukana kaikesta???



Siri Hustvedt signeeraan kirjaansa minulle...




2. kuva
paita # topshop
Legginssit # h&m
vyö # lindex
rannekoru # indiska
kengät # h&m


4. kuva
raitapaita # lindex
farkkulegginssit # vero moda

2 kommenttia:

Pupu kirjoitti...

Onneksi määkin pääsen Helsinkiin viikon päästä! Luvassa ois avokin siskon lapsen ristiäiset ja yks tosi jännä juttu, josta kerron blogissani myöhemmin;) Nuo MAC:in meikit kiinnostas kyllä kovasti...Juttelin just helsinkiläisen serkkulikan kans ja se oli ostellu ihania meikkejä tuolta standilta plus saanu hyviä vinkkejä osaavalta myyjättäreltä:)

Satu kirjoitti...

Juu siellä MAC:in mekkipisteessä on kyllä tosi ammattitaitoista porukkaa.Ohjeistavat hyvin meikkaamisessa herkullisinee ideoineen. Ei kannata ohittaa, olo on niinku karkkikaupassa ;)